Alles wat aar zoal meemaakt

10085Sevda tepesi en infrarood – opnieuw

posted by on november 2nd, 2023

De berg van Kuşadası is een geweldige blikvanger en een magneet voor mij en mijn camera.

Opkrabbelend van een onverwachte bronchitis had ik eindelijk weer zin om iets te doen en wilde even testen of het lichaam alweer een beetje herstellende is. Dus op m’n gemakkie de berg op met een leuk doel: infraroodprenten!

Twee lenzen mochten mee: de inmiddels onafscheidelijke 55mm en de 150mm Pentax-M. Die laatste deed het helaas minder fijn dan ik had gehoopt. Van de kortste Pentax-M lenzen weet ik al dat ze niet kunnen focussen met infrarood dus de oude klassiekers… ben ik inmiddels iets minder enthousiast over.

Hoe dan ook: met beide heb ik goede prenten kunnen schieten:

De Norwegian Gem nadert de haven
Zo donker maakte ik de infrarood-prenten regelmatig
Het hoekje op de berg dat ik nog steeds een keer bij zonsopkomst wil kieken
Tussen de dreigende onweerswolken zat een Halloween-gezicht!

De foto’s zijn voorbewerkt met DxO en verder ontwikkeld in Nik Silver efex. Ik heb voor minder extreme contrasten gekozen dan ik eerder deed. Minder superzwart en -wit dus.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.