Alles wat aar zoal meemaakt

436Pentax K-7 met Sigma 50-500

posted by on augustus 15th, 2009

De nieuwe Pentax K-7 heb ik met een paar lenzen in actie gezien, maar de combinatie met de 50-500 Bigma nog niet. Dat werd een belevenis met diverse missers en enkele prachtshots. Het is fijn om de iso-gevoeligheid te kunnen verhogen zonder teveel ruis. En er zijn zoveel pixels, dat er steeds genoeg overblijven! Een selectie van de oogst:

Koeien in de wei: zo hoort het! Tot 83mm teruggezoomd en F/6.3 is het resultaat uitstekend: de koeien vonden het best om mij te zien fotograferen!
Kikkerbeet in bloei Kikkerbeet is een klein waterplantje, een soort mini plompeblaadjes. En ze stonden in bloei: overal prachtige witte bloempjes.

Kikkerbeet in bloei
Kikkerbeet in bloei

Lantaarntje zet eitjes af onder het kroos Dit lantaarntje zette op heel veel plaatsen eitjes af onder het kroos. De tegenlichtopname werd tot mijn verrassing de mooiste
Hooiwagen In een bosje kwam ik hooiwagens tegen; sommige joegen elkaar na, maar deze zat rustig, zodat ik de oude macro-bellows lens kon opzetten. Pas later besefte ik dat deze spinachtigen nog heel onbekend zijn voor me!
Detail van een plaatjespaddenstoel Met de Bigma op 200-300 mm kun je redelijke detailfoto’s maken. Die zijn weer zover uit te snijden dat het wel macro-opnames lijken!
Paddenstoelen in het gras De vorige foto kwam uit een foto als deze. Hier is wel een kleinere diafragma opening gekozen om meer diepte te krijgen.
Klein geaderd witje Dit is een klein geaderd witje
AtalantaEn een atalanta als besluit
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.