Alles wat aar zoal meemaakt

037Onverwachte ontmoeting op station Capelle Schollevaar

posted by on mei 9th, 2005

meesje naar buiten
meesje naar binnen
lange mezenwoning

Vandaag heb ik net de trein gemist. Ik zag de deuren dichtgaan en kon geen reuzensprong meer maken. Jammer, vooral omdat Jolande in die trein zat en we graag samen wilden reizen… Ik zag haar zitten achter een raampje van de wegrijdende trein…

Maar gelukkig was het goed weer: de temperatuur was redelijk en een zonnetje deed z’n best om door te breken. Ik zocht een bankje op en vond in mijn tas wat te lezen.
Ineens zag ik wat fladderen. Maar het was ook ineens weer weg.
Wat kon dat zijn??? Een beetje alert wachtte ik tot het weer gebeurde.

En daar zag ik een meesje zitten, vrij dicht bij. Het diertje vloog op en… verdween. Toen zag ik een gaatje in een lichtmast en vermoedde een nest. Maar zou dat echt kunnen, gewoon in zo’n ijzeren paal???

En ja hoor: daar kwam het ijverige diertje weer te voorschijn. Gelukkig had ik de camera bij me met de teleconverter en hoefde ik niet lang te wachten: in een langgerekte blauwe streep zoefde het meesje de onverwachte woning binnen en *knip* ik had ‘m.
Al snel was het voedsel afgegeven en vloog het beestje weer uit voor de volgende lading en *knip* ik had ‘m weer.

Natuurlijk was ik graag met Jolande samen getreind, maar deze korte ontmoeting voelde toch ook als een cadeautje!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.