Alles wat aar zoal meemaakt

9528Noord-Oost Turkije toer dag 2

posted by on juni 3rd, 2023

De een beter uitgeslapen dan de ander stonden we op om een drukke en enerverende dag te beleven. Veel foto’s en voor het gemak hier in groepen ingedeeld. Plus een paar losse prenten.

Net wakker zagen we theeplukkers aan het werk op het akertje tegen de berg voor het hotel
Hoe pluk je dingen waar je net niet bij kan?
We’ve found a witch, may we burn her?
Dit is de doedelzak die in dit gebied bespeeld wordt

Het eerste doel deze dag was de Palovit waterval en omgeving:

Niet ver hier vandaan staat het Zilkalesi. Zil betekent hier “laag”, wat suggereert dat er stroomopwaarts ooit ook een burcht gelegen heeft:

Toen zijn we gestopt bij een van de diverse oude – meestal gerestaureerde – bruggen over de bergrivier: Şenyuva. Hier dichtbij hebben we verse zalmforel uit een kwekerij gegeten.

Na de heerlijke lunch richting Ayder: een bekend hooglandgebied met veel bergen en agrarische lapjes daartussen. Bij gebrek aan vlakke weiden lopen de koeien gewoon op straat. Vrij veel toeristen hier, voornamelijk uit de Emiraten.

Het laatste onderdeel van de dag was een prachtig natuurgebied langs de bergstroom. Een lange wandeling bracht me aan het eind – eigenlijk het begin – van een stroom waar een hoge waterval zich neerstortte. Vanaf daar terug naar de bus heb ik eindelijk de camera gepakt – op de heenweg was ik alleen de overweldigende natuur aan het beleven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.