Alles wat aar zoal meemaakt

9509Noord-Oost Turkije toer dag 1

posted by on juni 2nd, 2023

Van 2 t/m 6 juni 2023 hebben we een kleinschalige toer beleefd door Noord-oost Turkije: de provincies Trabzon, Rize en Artvin plus een dagje in Batumi in Georgië. We vlogen direct van Izmir naar Trabzon, waar we even later de rest van de groep ontmoetten:

De oude GPS logger is meegeweest. Naar de resultaten kijkend heeft deze z’n beste tijd wel gehad dus ga ik de volgende keer eens spelen met de Columbus logger van Jolande. Bestemming nummer 1 in deze thee-regio was: een theefabriekje. Zij maken zulke lekkere thee dat we daar nog lang van gaan genieten (mede omdat ze ook thee opsturen bij ikicay. Het was een van de drie oogstmomenten: de eerste (de beste) dus men draaide op volle toeren:

Met vrachtauto’s komt de versgeknipte thee aan
Overal theebladeren
De witte thee wordt volledig met de hand geoogst en bewerkt
Zwarte thee gaat op de lopende band. Eerst fermenteren, dan verder bewerken

We hebben verder de omgeving verkend en tenslotte in het dorpje van ons hotel bij een lawaaiig riviertje rondgewandeld.

Deniz had zijn theeknipper meegenomen en zo kon ik ook even aan de slag. Hier bij verwilderde theeplanten = niet 3 x per jaar bijgeknipt.
Vanuit het hotel zagen we de firtina rivier aan de achterkant en een weg met deze fleurige borden aan de voorkant. Slapen lukte mij prima met de herrie van het water, Jolande vond de rivier wat minder….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.