Alles wat aar zoal meemaakt

208Nieuwe macrolens

posted by on juni 15th, 2008

Meer dan een half jaar heb ik er naar moeten zoeken, maar eindelijk heb ik er een bemachtigd: een lekkere lange macrolens. De onovertroffen Pentax 200mm gaat tegenwoodig voor meer dan 1200 euro over de toonbank… Dus besloot ik een 180mm Sigma te kopen: ook erg goed en veel voordeliger. Maar helaas: die bleek nergens leverbaar.
Gelukkig keerde het lot en kon ik voordelig een tweedehandsje op eBay vinden. En sjongejonge wat een heerlijke lens is dit zeg! Zondag 15 juni ging er weer een wereld voor me open in ’t Weegje. Met als hoogtepunt de wonderlijke hoornaarvlinder hieronder. Het lijkt sprekend een wesp of hoornaar – maar is eigenlijk een vredelievende vlinder. Kijk hier voor meer over dit prachtige dier. Ik kreeg alle tijd om zorgvuldig plaatjes te schieten en dat waren gelukzalige momenten, een beetje emotioneel zelfs…
Hoornaarvlinder
Hoornaarvlinder
Maar er was nog veel meer te zien: nog meer kleine plantjes en dieren. Ook als telelens doet de nieuwe aanwinst het geweldig. Eerst maar eens een lantaarntje:
LantaarntjeLantaarntje
Hieronder zie je een schorpioenvlieg. De “stekel” is eigenlijk geen stekel, maar een groeisel aan het mannetje om vrouwtjes mee te kunnen vasthouden:
Schorpioenvlieg face-to-faceSchorpioenvlieg
Stukjes sloot en close-ups van planten gaan ook lekker met deze lens:
WaterleliePlompeblaren en mooie reflectie
Kleine vruchtjesMinuscuul, maar prachtig bloemetje
Dankzij de regen van die ochtend waren overal mooie druppeltjes te zien. Wordt vervolgd (ik krijg er niet genoeg van om die kleine wereld te verkennen)!
Zweegvlieg en druppels

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.