Alles wat aar zoal meemaakt

5826Naar Kroatie: dag 9 = Slovenie

posted by on juli 27th, 2019

Dan de beruchte dag 9 van de vakantie…

Na een bizarre nacht gelukkig wakker met een onbeschadigde Dyane buiten het hek. We waren er niet gerust op door alle uitgaansvolk waardoor we ook snapten dat het hek op slot moest blijven. De nachtrust was ook niet geweldig door een hele foute harde muziekparty niet al te ver weg. Gelukkig kregen we het waarborggeld van de heksleutel terug en lieten we met een opgelucht gevoel deze vreemde locatie achter.

En  ineens waren we in Slovenië – sneller dan verwacht was daar de grens en al gauw waren we voorzien van een mooie sticker achter de voorruit.

Slovenië is een prachtig land en we genoten van heel veel natuurlijk groen, flinke hoogteverschillen en prachtige vergezichten. Bij een cafetaria / pizzeria hebben we heerlijk gegeten (foto boven) en zochten daarna de auto weer op:

Gelukkig wordt er heel beschaafd gereden in dit land en was er tijd om te genieten van de rivier naast de weg en de kastelen op de bergen:

Maar… toen doemde in de verte een enorm donkere wolkenpartij op en besloten we op een geschikt punt te stoppen want een keer de auto vol laten regenen was genoeg. Dat was op het onderstaande plekje. Met gesloten dak reden we verder en maakten een tankstop. Met volle tank wilde ik afrekenen en… zag mijn tas niet. Overal rondgekeken, de auto ondersteboven gehaald maar hij was weg! Inclusief camera, lens, portemonnee met alle pasjes, rijbewijs, autopapieren, paspoort, enz. enz. Alle belangrijke dingen behalve de telefoon. Na alle rondkijken en rondvragen konden we niets anders bedenken dan de pizzeria nog eens bellen (niets gevonden) en weer helemaal terugrijden naar de plek waar het dak dichtgedaan was. Ook niets. En daar stonden we de politie en Buitenlandse Zaken te bellen op deze beruchte plek:

De politie arriveerde en maakte een minimaal proces verbaal op. Ondertussen weigerde de auto ook steeds weer te starten en met weinig vertrouwen en de auto en de opsporingsdiensten van Slovenië stond ik met dit papiertje in handen:

We besloten in dit plaatsje te overnachten en na te denken over het vervolg van de vakantie. Het pension had nog een kamer over maar ze waarschuwden ons voor een huwelijksfeest dat er de hele nacht zou denderen. Het lokale hotel had misschien plek maar wist dat pas over een aantal uren. Het enige goede nieuws was de aanwezigheid van “Cocktail” – de plaatselijke cola-vervanger die Jolande nog van vroeger kende:

En wat doe je dan??? Een van de opties was om de route te vervolgen want Jolande kon met haar pasje nog benzine, campings en boodschappen afrekenen. En zo kwamen we terecht in Pivka Jama waar schitterende grotten zijn. En ontelbare mensen die ze willen bekijken maar er was plek op de camping zodat we de volgende ochtend vroeg konden gaan.

Helaas brak er een gigantisch onweer uit die op de een of andere manier de ellende benadrukte. Het luchtbed blies een nootje mee door te blijven leeglopen en door de harde wind werd het in de tent ook best wel nat. We sliepen slecht en hadden niet heel veel zin meer in de vakantie tijdens de nacht…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.