Alles wat aar zoal meemaakt

5823Naar Kroatie: dag 8 = genieten van Oostenrijk

posted by on juli 26th, 2019

Deze dag waren wij redelijk snel uit de veren, maar onze groene vriend Uli was nog total loss… Misschien heeft hij de hele nacht het knakworstenlied liggen oefenen?

Van Uli hebben we verder totaal geen last gehad, zelfs het fricadellenlied hebben we niet gehoord.

We namen een belangrijke beslissing: in plaats van de stad van de liefde te gaan verkennen in de knallende hitte gingen we al op weg naar het zuiden. Wenen kun je ook per vliegtuig of trein nog eens bereiken maar Slovenie kom je niet zo makkelijk.

Dus rijden maar. Lekker regelmatig gestopt om de Dyane en onszelf bij te tanken:

Aan het einde van de dag arriveerden we bij een mooie camping. Althans, dat dachten we. Bij nader inzien zagen de huisjes in de omgeving er redelijk uit maar was de camping een beetje vreemd. Het hek moest speciaal voor ons opengemaakt worden, we moesten een sleutel huren en de auto buiten zetten en konden de tent op een soort gazonnetje kwijt.

Maar het meer was (afgezien van de vele bordjes waar je vooral niet mocht komen) prachtig mooi en lekker van temperatuur. Heerlijk gezwommen!

Van zwemmen krijg je honger en omdat het hier wat unheimisch voelde hebben we zelf gekokkereld in plaats van het terrein te verlaten.

Leuk van de komst van Jolande was dat ik ook eens op de foto verscheen. De foto’s die ik maakte… verdwenen samen met de camera 🙁

Die avond heb ik fijn gepraat met een andere liefhebber van klassieke auto’s die o.a. een naoorlogse Kübelwagen had. De nacht hebben we aanvankelijk niet zo lekker geslapen wegens ontieglijke herrie van een nabijgelegen cafe/restaurant/disco. Onderstaande foto met prijsvraag heb ik begin van de avond op Facebook gezet:

 • Wat kun bij deze gelegenheid niet:
  • Iets kopen
  • Iets drinken
  • Iets eten
  • Naar de douche zonder je tenen te stoten in het donker
  • Schijten zonder zelf toiletpapier mee te nemen
  • Al het bovenstaande

Het lijkt of de GPS logger er aan het einde geen zin meer in had:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.