Alles wat aar zoal meemaakt

5815Naar Kroatie: dag 4

posted by on juli 22nd, 2019

En zo gebeurde het dat ik eigenlijk heel ontspannen de tent afbrak en de Dyane weer volpakte. Eigenlijk wel prettig om me niet opgejaagd te voelen en gewoon de tijd te nemen. Ging lekker!

Met een gemengd gevoel namen we afscheid en stuurde ik de oude auto van de camping af. Op naar de Alpen! Een flinke dag rijden werd het – 339 km… en geleidelijk veranderde het landschap: meer en langere bruggen op de snelweg en uiteindelijk kwamen in de verte imposante bergen in beeld.

Een nadeel van zulke lange afstanden moeten rijden is dat er bijna geen tijd is om onderweg te stoppen voor dingen die ik eigenlijk zou willen zien. Bijvoorbeeld het voormalige concentratiekamp Dachau bij München dat een belangrijke rol gespeeld heeft toen de nazi’s nog dachten iedereen te kunnen opsluiten zonder direct tot vernietiging over te gaan. Daar werd een ongelooflijke classificatie van gevangenen uitgewerkt, daar werden barakken ontworpen die door gevangenen zelf gebouwd konden worden en daar werd geëxperimenteerd met hoever bewakers konden en mochten gaan. Ik wist ook dat voor de volgende dag de Obersalzberg op het programma stond dus dat portie ellende zou nog wel komen. Dus maar doorgereden.

Onderweg heb ik geprobeerd een goede camping te vinden bij Berchtesgaden maar werkelijk alles was vol… En ook langs de diverse grote meren in de buurt… Zo werd het tenslotte deze prachtige plek in Ruhpolding:

De kampeerplek was inclusief een ticket om in het dorp te mogen parkeren en de Aldi had heerlijke broodjes met beleg. Geen zin om na die lange dag nog uitgebreid te koken…

Zo viel de avond na deze dag met prachtig weer en zovele indrukken!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.