Alles wat aar zoal meemaakt

5787Naar Kroatie: dag 2

posted by on juli 20th, 2019

Vandaag was een pittig dagje met veel rotondegedraai en routeplanneravonturen. De planners van Toon en Roel zijn het behoorlijk met elkaar eens, maar mevrouw google bij mij had een sterke eigen mening: als de anderen een klein uur rijden over binnenwegen voorspelden dan dacht goocheme google daar minstens anderhalf uur over te doen. Een groot stuk heb ik voorop gereden en de planner stuurde ons over de schitterendste haarspeldbochtweggetjes: heel veel in de derde versnelling, soms ook in twee.

Maar… het schoot niet erg op en ondanks het open dak werd het erg warm! Voor het laatste stuk zou gemiddeld 40 km/u gereden worden dus mocht iemand anders de kop weer overnemen. Vermoedelijk heeft google de grotere binnenwegen voor snelwegen aangezien en heeft ze voor ons gemeden…

We zijn tijdens een tussenstop de Franse vlag tegengekomen:

Het was wel een schitterende route vandaag, heerlijk door de Eifel waar ik zo van hou. Ook reden we door Koblenz waar zoveel prettige herinneringen liggen. De rest van de route was parallel aan de Rijn met schitterende vergezichten en fascinerende kastelen en burchten op bergen en heuvels.

We arriveerden uiteindelijk op camping Loreleiblick, thuishaven van mijn tenthamer – aangeschaft toen ik bij een vorig bezoek de haringen niet de kleigrond ingebeukt kreeg met blote handen.

Het voelde een beetje als thuiskomen, genietend van de vele schepen die omzichtig die grote stenen puist en z’n stromingen vermeden.

De wind kwam van 2 kanten en dat was een partij dramatisch met opzetten van de kampeerkathedraal. Ik heb dingen geroepen die niet netjes waren…

Maar… aan het einde van de opzetellende kwam het besef hoe het eenvoudiger kan – zelfs met enige wind. Later bleek dat die afwijking van de opzetprocedure veel tijd en gedoe bespaarde – daar heb ik verder gedurende de trip nog veel plezier van gehad!

En dan weer de reis via verzamelde GPS informatie; het lijkt of de GPS aan het einde van de route heeft uitgestaan :(:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.