Alles wat aar zoal meemaakt

365Naar het nieuwe Rotterdam Centraal station

posted by on juni 6th, 2009

Het nieuwe Rotterdam Centraal station verrijst uit een enorme bouwput. Nou ja, verrijst… de meeste werkzaamheden vinden nog onder de grond plaats. Er is een mooi informatiecentrum aan de Weena, waar o.a. een maquette te zien is. Daar ging ik heen met de camera en fish-eye lens.

Onderweg met een fish-eye lens in de trein Naar een station reis je natuurlijk… per trein. Vanuit de trein is het leuk schieten met een fish-eye lens!
Model van de tunnelboormachine Een tunnel van 2,4 km lengte wordt geboord van Rotterdam Noord naar het centrum. Hier is een model van die boor.
Detail van de tunnelboormachine Detail van de gigantische boormachine, die niet alleen boort, maar ook de tunneldelen, kabels en rails monteert.
Het treinen-niveau van de stations-maquette Alle vervoermiddelen hebben hun eigen niveau in het toekomstige station. Hier de treinen in de maquette.
Vooraanzicht van het nieuwe station Dit is het vooraanzicht van het nieuwe station. Omdat allerlei verkeer onder de grond gaat wordt het een prachtig voetgangersgebied.
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.