Alles wat aar zoal meemaakt

048Met de SharpShooter naar Pijnacker

posted by on augustus 1st, 2005

Gewapend met de veelbelovende CrystalView SharpShooter wilde ik de mogelijkheden voor natuurfotografie uitbouwen – maar dat bleek niet mogelijk zonder nog meer hulpmiddelen: buiten bleek een statief echt nodig en in de schuilhut was de “rijstzak” die Jolande voor me maakte onmisbaar om met sluitertijden rond 1/15 seconde onbewogen prenten te schieten! Klik op de foto’s voor een vergroting!

Hommel Bewegende objecten zijn bijzonder moeilijk! Deze hommel staat er redelijk op.
Lantaarntje Lantaarntjes zijn van afstand goed te kieken met de telescoop. De belichting van de felle plekken blijft een uitdaging!
Bijtje Ook dit bijtje liet zich prima vastleggen. De foto is wat verbeterd.
 

En wat ruist er nog meer door het struikgewas??? Met een telescoop betrap je de beesten op van alles…

Bruine waterjuffer Deze kleine bruine waterjuffer werd betrapt aan een bloem.
Balanceren en ... En ja hoor: het was weer reproductie-feest bij de rode torren!
Raar op de aar Raar op de aar??? Niet in Aar’s log!
 

Tot zover even de opnamen van een metertje afstand; nu naar 100 meter boven in de bomen. Hoe doet een 8×32 telescoopje het op deze afstand en met eigenlijk te weinig licht?

Aalscholvers naar rechts Toen een soortgenoot voorbij vloog keken deze 2 jongen en de volwassen vogel daar aandachtig naar. Foto bijgewerkt.
In de boom Dit kan met de SharpShooter en een simpele camera: deze prent is onbewerkt, maar lukte na vele andere pogingen…
Wijdvleugels Boven in de boom, tegen de lichtere achtergrond, is het nog moeilijker om de foto goed te krijgen. Flink overbelichten moest ik hier!
 

Zeer tevreden over de wereld die ineens open gegaan was door een goed geslepen stukje glas schoot ik nog een blauwe reiger en een plaatje zonder telescoop om je een idee te geven van de afstand tot de overkant. Tja, en toen werd ik zelf geschoten door Philip… Let ook op de superhandige “rijstzak” onder de camera!

Blauwe reiger Blauwe reiger, zoals ik ‘m nog nooit gezien heb: niet in de ranke jachthouding maar lekker ontspannen op 1 poot en de veertjes overeind.
Zonder telescoop Zonder telescoop en niet ingezoomd krijg je een mooi overzicht – en een idee van de afstand die overbrugd is met de andere foto’s!
Geschoten Daar werd de schutter geschoten met een 350D…
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.