Alles wat aar zoal meemaakt

8319Meiwandeling door Gouda

posted by on mei 22nd, 2022

Eergisteren ben ik teruggekomen van vijf weken werkvakantie in Turkije en vandaag… kreeg ik weer zin om het vertrouwde Gouda een beetje te herontdekken.

Zoveel bloemen, 750-jaar-Gouda-vlaggetjes en… kaasmeisjes. Diverse kwam ik er tegen maar er zijn er nog veeeeel meer, verspreid door de hele stad. Ik kwam diverse zaken tegen die met een telelens prachtig in beeld gepast hadden maar ik had… alleen maar een vast 35mm lensje op de camera. Geen probleem want een vaste afstand leidt altijd tot onverwachte creativiteit!

De lens op de Sony A7R2 camera is een klassieke Pentax-M 35mm: een lichte groothoeklens en een van de minder bekende uit de M-serie. Ze zijn nog volop te vinden en kosten geen drol, maar… haartjescherp en van die heerlijk verzadigde kleuren. Ik hou er van!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.