Alles wat aar zoal meemaakt

045Macro-opnames van afstand

posted by on juli 24th, 2005

Hoe doet de CrystalVue Sharpshooter het als macro-lens? Hieronder zie je twee plaatjes van de eerste pogingen. Eerder heb ik geprobeerd op grotere afstand te werken, maar dat mislukte omdat ik stond te trillen op mijn benen. Niet van de koffie, maar van mezelf want het lukt gewoon niet om zo’n combinatie stil te houden!
Kortom: ik ga op zoek naar iets statief-achtigs of een “rijstzak”. Waar gebruik je deze combinatie voor? Om afstand te kunnen nemen, want voor je het weet jaag je het doel weg… Een grote libelle laat me wel tot op 4 centimeter naderen, maar dat zie ik een vlieg nog niet doen! Kortom: ik heb er weer een nieuwe mogelijkheid voor fotografie bij!
Klik op onderstaande plaatjes voor een grotere versie!

Viooltjes op 4 meter afstand Viooltjes op 4 meter afstand, genomen door een ruit. 58mm, 1/80
Cactus in de vensterbank Cactus in de vensterbank met wat tegenlicht genomen. De afstand was ongeveer 1 meter; 49mm, 1/30, zelf-timer
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.