Alles wat aar zoal meemaakt

9410Lekkere voedingsmiddelen gestackt

posted by on mei 7th, 2023

Stacken is de techniek om meerdere foto’s die ieder scherp gesteld zijn op een deel van een onderwerp op elkaar te leggen en alle scherpe delen in een nieuwe foto te zetten. Het onderwerp van 52Frames deze week was “Food” en ik kreeg zin om ingrediĆ«nten van dichtbij te bekijken.

De onderstaande foto is gemaakt van wokkelpasta, boekweit, thijm, peperkorrels, bijenpollen en zeezout – in een min of meer nette compositie op het schoongemaakte scherm van mijn tablet.

Voor deze foto zijn 60 originele prenten gebruikt, gemaakt met de Sony A7R2 + 90mm macrolens + een focus-rail op statief en een afstandsbediening om te “knippen”. Allemaal met zonlicht van opzij.

De RAW foto’s zijn eerst ingelezen in Photolab (zonder verdere bewerking) en geĆ«xporteerd naar TIFF, waarna Zerene Stacker haar kunsten vertoonde om alles van voor naar achter scherp te krijgen. Gaat razendsnel op “Mac silicon”. Het resultaat heb ik nog lichtelijk aangepast in Photolab alvorens te exporteren naar JPG. Tenslotte heb ik met exiftool -tagsFromFile weer Exif-informatie teruggeplant.

Hier is een “making of” prent:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.