Alles wat aar zoal meemaakt

9156Infraroodfoto’s langs het strand van Güzelçamlı

posted by on maart 18th, 2023

Zoals beloofd in de voorgaande post met fleurige foto’s hier een setje foto’s die met een 720nm infraroodfilter op de Pentax-M 40mm lens zijn gemaakt. Ik had geen statief bij me en door het dubbele filter kwam er zo weinig licht binnen dat ik de iso lekker naar 6400 heb laten stijgen. Geen probleem, want Photolab maakt korte metten met de ruis!

Eenmaal ingelezen en door witbalans en “color wheel” acties heen heb ik enkele prenten ook in Nik plugins gesleept. Vooral het “bleach” filter van Color Efex deed bijzondere dingen.

Ik ben heel blij met deze foto: door het kleurenspel lijkt het een onderwateropname, nog versterkt door de wolkenslierten die wel golven lijken
Deze heeft alleen wat basisbewerkingen gehad: de originele kleur is hier juist fraai
Golven en schuim op een foto met wat langere sluitertijd dan gebruikelijk
Als die paal er niet op stond, had het een prent kunnen zijn uit een boek over de prehistorie. Met of zonder een ineens opduikende dinosauriër
Levende zaken lichten op en de hemel wordt donker. Door vignettering is het oplichten niet egaal en kun je dat accentueren door de verschillen in andere kleuren om te zetten.

De foto’s zijn gemaakt met de Sony A7R2, Pentax-M 40mm F/2.8 pancake + converter en een Hoya R72 filter. Allemaal uit de hand met hoge iso en diafragma F/5.6 omdat de lens anders erg vaag wordt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.