Alles wat aar zoal meemaakt

5834ILCE-7RM2

posted by on augustus 29th, 2019

De titel van dit artikel is de korte naam van mijn nieuwe camera. Nadat de Eos-M5 mij ontnomen is kwamen de vragen of ik met de fotografie verder wilde (uiteraard!!) en dan: hoe?
Een nieuwe M5 (inmiddels aan het verouderen en met best wel wat problemen), wachten op de opvolger daarvan (dus meteen weer loeiduur en ook niet zo best ondersteund) of iets heel anders.

Het werd iets heel anders: een Sony met een ‘full frame’ sensor. Dat is dezelfde maat als de kleinbeeld-rolfilm van vroeger. Dit toestel geeft veel meer mogelijkheden dan ik ooit heb gehad een stimuleert de creativiteit vanaf het begin.
Een ongelooflijk grote bonus is dat mijn oude Pentax lenzen ineens weer helemaal te gebruiken zijn zoals ze zijn bedoeld. Met die prachtige kleuren en contrast (en onvolkomenheidjes)

Een paar testen heb ik al met dit toestel gemaakt en ik blijf van de ene verbazing in de andere vallen. Wat een ongelooflijk mooie brok techniek. En wat een details als je bijna in het donker fotografeert!

Hier zijn een paar voorbeelden van wat heel veel meer gaat worden op dit blog:

Buum buiten. Jpg foto op 500 iso
Buuf binnen, 2000 iso
Randje van een klein maar venijnig onweersgebiedje dat aan Gouda voorbijtrok
Experiment met draadloze flitserbediening. De flits lag met een diffuser op de grond in de gang. Helemaal TTL geschoten dus de camera bepaalde de belichting.

O ja: ik was iets bezorgd om de grote raw bestanden maar die zijn bliksemsnel te bewerken op mijn computer met Darktable!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.