Alles wat aar zoal meemaakt

073Foto’s door de microscoop

posted by on februari 12th, 2006

Het was een bewolkte winterse zondag en er viel zelfs geruime tijd natte sneeuw naar beneden… Tijd om iets te doen wat ik al lang wilde doen: de microscoop gebruiken en daardoor foto’s nemen. Nou, wat een ervaring: het gaat best goed met zowel de telefoon-camera als de Canon. Met die laatste gaat het iets moeilijker, maar ik ga een adapter maken, waarmee het beter moet kunnen. Het begrip scherptediepte komt bij een microscoop genadeloos om de hoek kijken: bij een dun draadje of zelfs aansluitende celletjes moet je steeds met de diepte spelen! En zo moet je kiezen hoe een foto moet worden! Ik weet wel dat ik nog een heleboel moet leren, maar de eerste resultaten zijn best leuk: zie hieronder.

Knoflook spiralen Een dun schilletje van knoflook bestond uit erg lange cellen en deze opvallende spiraalvormige structuur. Gekiekt met de W800i en met een forse vergroting
Lycra Dit is lycra, een elastische stof waar Jolande een BH van maakte. Je ziet allerlei patronen van draden in een losjes geweven stuk. Met ongeveer 80x vergroting op de scoop.
Appelcellen Cellen in een dun stukje appel, gesneden uit een klokhuis. Er bleven meerdere lagen cellen en je ziet meerdere celwanden. Genomen met een flinke vergroting (ongeveer 500x)
 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.