Alles wat aar zoal meemaakt

034Exotische schildpad in kikkerlandje

posted by on april 1st, 2005

Daar zat hij te zonnen
Al gauw kwam hij weer bovenOp donderdag vertelde collega Jurgen dat hij een schildpad gezien had in de buurt van Rotterdam Alexander. Bijzonder!
“Een waterschildpad”, ging onze verder wel betrouwbare collega verder. Een toen geloofde ik het ineens niet meer: een waterschildpad in Nederland? Hoe overleeft zo’n beest de Hollandse winter – kort geleden had nog flink gevroren!
En wat valt er nou te eten in ons poldertje voor zo’n beest dat in warmere oorden allerlei dierlijk voedsel weet op te scharrelen?
Nee, eigenlijk kon ik het niet helemaal geloven. Maar, door de aanwezigheid van een elektriciteitscentrale zou het water misschien warm genoeg zijn?

De volgende dag zouden we gaan kijken. Die dag was het… 1 april!
Met z’n vieren togen we naar Alexander; natuurlijk was het een grap, maar het was prachtig weer en we wilden ook nog even winkelen, dus de dag kon toch al niet stuk. Onderweg klonken er ludieke dreigementen, Jurgen hoorde zich al door drie man het water in jonassen als het niet waar was…

Maar wat bleek: HET WAS WAAR! Op een waterbuis zat een flinke moerasschildpad lekker te zonnen. Het beest was erg schuw en trok al gauw een baantje toen hij ons zag – maar kwam al weer boven om adem te halen en ons van een afstandje te bekijken.
In het zonnetje, tussen het riet turend naar het exotische beest waanden we ons even in een ander land…
Foto’s van Philip van Geens

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.