Alles wat aar zoal meemaakt

027Een klein beetje clownerie toegepast

posted by on december 26th, 2004

Met realistisch getemperde verwachtingen vertrokken Jolande en ik naar Hannie Dekhuizen op 2e kerstdag; om “gewoon” te werken – wat ook inhield: bijspringen in de verzorging – en heel kleinschalig de clownerie te toetsen.

Een aantal geleerde zaken kwam heel goed uit: wat zien de oudjes snel of je speelt of echt bent! Een goede reden om heel puur jezelf te zijn…
En zo wilde ik beslist niet teveel hooi op m’n vork nemen.

Een “klassieke” scene, waarin ik “onzichtbaar” en “stiekem” een krukje uit een volle huiskamer weghaalde ging prima: de emoties, oorzaken en gevolgen kon ik goed uitbeelden. En reageren op het overwachte: een mevrouw vond het helemaal niet leuk (de act of het weghalen van iets uit “haar” huis???) en gaf flink tegenspel (tot vermaak van de anderen, dat wel…) Ze beet me een enorme Franse slagzin toe, die ik niet kon verstaan, maar eindigde op “IMBECILE!

Oei, toen weer iets anders geprobeerd… De fant-zonder-oli was bij enkelen een succes; het lieve egeltje deed het bijna overal perfect: het beestje mocht overal wel blijven – op een persoon na, die (toen ik niet keek) het diertje met een boog door de kamer gooide. Na terugzetten keek ik stiekem en was getuige van weer een luchtreis van de onschuldige knuffel…

Geluidsprikkels met een muziekdoosje waren heel boeiend: sommige mensen zijn zo ver weg, dat reacties moeilijk te herleiden zijn: van de muziek of niet…
Na een muziekje samen met een mevrouw gedraaid te hebben (zij de slinger!) hoorde ik even later een mevrouw aan de andere kant van de tafel het muziekje (uit Sound of Music) plotseling euriën. Fantastisch: ik had het van haar absoluut niet verwacht!
Aan het einde van deze dag voelt het goed ietsje geclownt te hebben; ik weet ook dat er nog heel, heel veel te leren valt!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.