Alles wat aar zoal meemaakt

2582Droevig bericht

posted by on januari 5th, 2014

Vanochtend is Kees helaas overleden. Al enige dagen at hij wisselend en dat was niets voor hem. De dierenarts heeft haakjes van zijn kiezen gevijld, maar Kees wilde niet opnieuw gaan eten. Een aantal dagen hebben we hem “gedwangvoederd” en zijn buik gemasseerd om alles weer op gang te krijgen, maar niets heeft mogen baten. Vanochtend gaf hij aan alleen te willen zijn en waarschijnlijk had hij erge pijn. De weekenddierenarts bleek even later niet meer nodig want Kees is zelf ingeslapen.

Kees, je hebt ons zoveel goeds gebracht met je vrolijke gedrag en je goede humeur. Wat hebben we vaak samen renspelletjes gedaan in de tuin, een soort “schipper mag ik oversteken” – of beter: “haasje over”. De interactie met jou was uniek en heb ik nog nooit zo ervaren met een konijn. Je hebt me zoveel geleerd: alle puzzeltjes die ik je voorzette heb je opgelost en je draaide de puzzel zelfs om! Een time-lapse camera moest eraan te pas komen om te laten zien hoe je het flikte. Je hebt me geleerd dat een heel korte aandachtspanne geen belemmering is om tot oplossingen te komen. Je bleek ook een uitstekende graver: een van je gangen was een meter, de ander zelfs twee meter onder ons terras. Jouw pootjes en tanden waren zoveel geschikter om wortels van de bamboe uit te graven, daar kunnen mensen met spades niet aan tippen. En jouw manier van graafwerk afwisselen met sporten en ontspannen mag gerust als voorbeeld dienen!

Lieve Kees, het afscheid van jou valt heel zwaar en ik weet nog niet goed raad met het verdriet. De band met jou was uniek en ging veel verder dan anders tussen mens en dier. Dankjewel voor alles wat je gegeven hebt en hou een plekje vrij in de hemel!

Arie Jan
Kees_img_0201

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.