Alles wat aar zoal meemaakt

Kerstman 2009

Strobox belichtingsdiagram
In Zorgcentrum Korte Akkeren was een middag voor personeel en vrijwilligers, die op de foto konden met de fotograaf Kerstman – inderdaad weer een dubbelrol. In een iets te kleine ruimte hebben Jolande en ik een ministudiootje ingericht door met kartonnen schermen wat ruimte af te bakenen en de piano van de muzikanten iets op te schuiven. De ruimte was ietsje te klein, zodat de achterflitser ondanks een gobo af en toe in beeld kroop. De opnames van meerdere personen laten zien dat een tweede licht aan de voorkant eigenlijk noodzakelijk is om iedereen uit te lichten. Nu moest de Kerstman de mensen regelmatig vragen om op de andere knie te gaan zitten om uit de schaduw van de voorflitser te blijven. Kortom: er moet minimaal een extra flitser op de verlanglijst komen…
Rechts zie je een Strobox diagram van de opstelling en hieronder meer informatie plus resultaten.

Kerstman studio in Korte Akkeren Onze mini-studio met shoot-through paraplu linksvoor en flitser met oranje “gel” en “gobo” rechtsachter.
 

Nu twee proefshots tijdens het inregelen van het licht: ik was zelf verbluft van het effect van een oranje gel op de witachtige velours de panne doeken:

Alleen het voorlicht Alleen het voorlicht gebruikt
Ook het achterlicht gebruikt Hier doet de achterflitser met CTO en gobo mee…
De Kerstman (met baard van zijn Sintervriend) Genoeg theorie, nu maar eens wat plaatjes van de resultaten!

De Kerstman in Korte Akkeren
De Kerstman in Korte Akkeren
De Kerstman in Korte Akkeren
De Kerstman in Korte Akkeren
De Kerstman in Korte AkkerenDe Kerstman in Korte Akkeren

Het kerstduo van 2009 Het kerstduo van 2009: met een beetje hulp kan ook de fotografe zelf even op schoot!
 

Gebruikte hulpmiddelen: Pentax K-7 camera met 16-45 zoomlens, 1 Metz Mecablitz 48 flitser en Westcott shoot-through paraplu en een Metz flitser met CTO gel en gobo. Yongnuo afstandsbediening.