Alles wat aar zoal meemaakt

11062Spiegelbol

posted by on oktober 11th, 2024

Voor de 52frames uitdaging van deze week – panorama – wilde ik iets heel anders doen dan zo’n errug lang en laag standaard plaatje schieten. Wat als… iets of iemand een panorama al kant en klaar verzamelt en aanbiedt? Die is er: het depot van het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam.

Het zat me enorm mee: ik was die week in Nederland en het weer werkte ook nog mee: zon met heldere wolkenluchten. Gelukkig kon ik de neiging om erop los te fotograferen onderdrukken: zo’n fascinerend gebouw vraagt erom eerst rustig bekeken te worden en ideetjes te laten opborrelen.

Niet alleen het depot is bijzonder om zien: mensen die voorbij komen doen de grappigste dingen om te proberen naar binnen te kijken of zichzelf in die megalachspiegel te fotograferen, al dan niet met kinderwagen, fiets of elkaar.

Inclusief HRD “spookjes”
The making of… maximaal ingezoomd om die kleine ikke te kieken 😉

De foto’s zijn gemaakt met de Sony RX100 in “bracketing” modus = meerdere foto’s met oplopende belichting om HDR prenten te kunnen maken. Dit omdat de verschillen tussen licht en donker erg groot waren (en de extra “challenge” deze keer ook nog eens HDR is – boffen hoor).

Eenmaal samengevoegd was de koek nog niet op en vroegen de foto’s om verdere kleurbewerking. Dat lukt picobello met zg. LUT’s – ik heb er zelfs een gebruikt die bedoeld is voor infrarood-foto’s.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.