Alles wat aar zoal meemaakt

11005Het geitenkasteel

posted by on september 25th, 2024

Rijdend over de snelweg bij het dorpje Belevi, niet ver van Selçuk, heb ik regelmatig de contouren van een kasteel gezien. Eigenlijk een ruïne, boven op een heuvel.

De naam is ietwat denigrerend Keçi Kalesi, oftewel het Geitenkasteel. Aangenomen wordt dat het in de Hellenistische tijd al gebouwd is en aansluitend toebehoord heeft aan Romeinen, Byzantijnen, Seltsjoeken en Ottomanen. En nu dus Turken, die het kasteel niet gerestaureerd hebben, maar gelukkig wel met veel respect behandelen. Het terrein en de toegangsweg zijn schoon en de route is netjes aangegeven.

Die route is amper 2,5 kilometer vanaf station Belevi, maar gaat wel tot 400 metertjes omhoog over een soms goed, soms best uitdagend pad. Klimmen vergt een redelijk goede conditie, het afdalen een portie behendigheid. En zo de moeite waard: een prachtige route, een fascinerend vervallen bouwwerk, schitterende vergezichten over heuvels, dorpen en de Menderes rivier. Harry en ik zullen vanaf vandaag altijd naar boven kijken en zeggen: “daar zijn wij geweest!”

De foto’s zijn gemaakt met de perfecte reiscamera Sony RX100

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.